Sötét jövő

Napi kell: pici railgun az asztalodra

2020. szeptember 29. - Wittigen

Otthonra vagy irodába (attól függően, hogy mennyire baráti a légkör) tökéletes (és egy picit veszélyes mütyürt) találtam. Míg Amerika a nagy változaton dolgozik, addig a kínaiak már miniatürizálták.

Tovább

FIlmajánló: Életben vagyok!

2020. szeptember 25. - Wittigen

Többnyire már nem is várom el Hollywoodtól, hogy jó, vagy akár csak értlmezhető sci-fi filmet adjanak ki magukból. Épp emiatt fordulok más piacok felé, hátha találok jó filmet, vagyépp jó B kategóriás filmeket. Mostanság az orosz és kórai valamint japán filmipar műveibe futok bele, melyekkel érdemes foglalkozni. Természetesen ez nem azt jeletni, hogy ne lenne gyenge alkotás odaát, azonban nagyobb eséllyel találok olyat, amit ajánlanék nektek.

Tovább

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 6. rész

2020. szeptember 08. - Wittigen

Folytattam a függő posztjaink átnyálazását, és ismét találtam párat, melyhez érdemes visszanézni. Ma terítékre kerül egy Metro 2033 rajongói kisfilm, a Bigelow Aerospace cég, akik a felfújható modult küldték fel az ISS-re, a híres/hírhedt orosz startup a StartRocket földkörüli reklámtábla ötlete, egy 2012-es ősöreg kisfilm megfilmesítésének kérdése, valamint a Megabots történetének zárófejezete és egy kis Leviatán. A korábbi posztokat pedig erre megtaláljátok.

Tovább

Hírmorzsák: Agyő Altered Carbon, és egy Metró hír

2020. augusztus 29. - Wittigen

A két téma külön nem érne meg egy egy cikket, de így rövidke híradásban tökéletesek együtt. De sajnos egyik hír sem jó. Szóval megpróbálkozunk egy Múltidézőhöz hasonló formátummal, csak nem régi cikkekre tekintünk vissza, hanem újabb kis hírekkel foglalkozunk. Üdvözöljétek a Hírmorzsák rovatunk első bejegyzését.

Tovább

Bűnös élvezetem - Outlander a viking sci-fi

2020. augusztus 25. - Wittigen

Az Outlanderrel is szintén véletlenül találkoztam sci-fi B kategóriás film keresgélés közepette (értsd a sci-fi tagre szűrtem a torrent tkában), de a sok ZS-B kategóriában szerintem mégis egy kiemelkedőbb alkotás volt, még akkor is, ha az iMDB-n elgyalulják a történetben szerintük lévő lyukak miatt. De őszintén szólva szerintem nem érdemli meg a véleményeket, láttam már rosszabb és sokkal nagyobb büdzsével készült filmeket.

Tovább

Napi kell: LEGO GLaDOS az asztalodra

2020. augusztus 22. - Wittigen

A LEGO társaság mostanság igen csak beszűkült, ami a licencelt szetteket vagy a saját kúl szetteket (a Rock Raiders és az űrhajós, de még a saját mechás szettjeik is szerintem zseniálisak voltak). Szerencsére vannak lelkes építők, tervezők, akik kihasználva a LEGO adta lehetőségeket, terveznek kúl szetteket, amiket így vagy úgy be lehet szerezni. Aztán vannak azon bátor emberek, akik ráléptetik kis alkotásaikat a hivatalos szetté válás rögös útjára, melyekből koránt sem garantált, hogy lesz valami, főleg ha licences termékről lenne szó, de az a hatalmas nagy szerencsének, hogy nem kell megvárni, hogy a cég kerekei őröljenek, meg tudjuk mi ezt építeni magunk is.

Tovább