Sötét jövő

Neopolisz gyermekei és egy furcsa Gömb - Bloodlust extra tartalom

2020. április 06. - Wittigen

Azért szeretem a Bloodlustot, mert magyar sci-fi/cyberpunk (kicsit Shadowrunra hajaz, de nagytestvérről példát venni nem bűn, és a rajzstílusa megközelíti a nyugati képregények stílusát, és nem próbál valami egyedit csinálni (ami több esetben csak hányás lesz). A Bloodlust 5 száma gőzerővel készülget (legalábbis remélem, mert ki vagyok tudni akarom mi lesz Rachellel és Zeroval), ahogyan a Cryweni történetek felújíott változata is. De amíg nincs valami szilárd betekintő anyag, addig vessünk csak egy pillantást a Gömb és a Cryweni történetek novellára.

Tovább

Végtelen útvesztő, avagy láttam már ezeket a Kockákat

2020. március 30. - Wittigen

Kezdődhet a játék? Sokaknak ismerős lehet ez a kérdés a Fűrész filmekből. Akár még vele is össze lehetne hozni az cikk témáját, ha csak annyit nézünk, adott egy, vagy pár beteg elme, aki(k) büntető hadjáratot indítanak néhány kiválasztott szerencsétlen ellen. Saját maguk vagy a társadalom szórakoztatása céljából. Viszont itt el is vérzett a Fűrész összehasonlítás, ugyanis a háttérben sokkal mélyebb összefüggések futnak. A gondolatvilága pedig az 1997-es Cube vagy magyarul Kockához áll a legközelebb.

Tovább

Eljövendő állatok - Szafari a jövőben - alternatív doku blog

2020. március 27. - Wittigen

A Sötét Jövő már olvasóként is sok egyedi kis magyar dologgal ismertetett meg engem, többek között a Cryo-Dead, és Bloodlust képregények. Hiszek abban, hogy a magyar sci-fi szcéna nem áll annyira rosszul, kihasználtságát tekintve, és vannak ötletes és egyedi elgondolások megbújva az interneten. Az oldal leveles ládájába érkezett egy érdekes oldal, íme egy jövőbéli szafari, Orosz István tollából.

Tovább

Takeshi Kovács kalandjai az animált világban: Altered Carbon - Rebőr

2020. március 24. - Wittigen

Beröfenni látszik az Altered Carbon filmes univerzum. A zseniális első évad mellett, most egy önálló animét kaptunk, egy teljesen független történet szállal, de a jól megismert Takeshi Kováccsal, kedvenc fél magyar, fél japán főhősünkkel a középpontban. Mellékesen megjegyezném, szerintem megérdemli, hogy univerzum legyen, mert kell a vérfrissítés.

Tovább

Code 8, elkészült a film, mi pedig megnéztük

2020. március 19. - Wittigen

Az Az R'ha mellett Code 8 volt az a kisfilm, ami a "nézd meg, itt vagyunk, ezt tudjuk csinálni" szerepet töltötte be.  És nem hazudok, ha azt mondom, hogy már a 15 perces proof-of-concept kisfilm is engedte látni, hogy a készítőknek van tehetsége, és nyugodt szívvel lehet adakozni. Ám a kettő közül projekt közül csak az utóbbi váltotta be a hozzáfűzött reményeket, és az értékelések szerint üde színfolt a független indie sci-fi palettán.

Tovább

Lencse Kickstarter - interjú Odegnál Róberttel

The Dark Lense Kickstarter - an interview with Róbert Odegnál

2020. március 13. - Wittigen

Az internet fogaskerekei mozgásba lendültek, és ugyan még az előző hónapban startolt volna, de nem kell kivárni március 17-ét, a Lencse kampánya él. Ennek apropóján összeraktam nektek egy aprócska interjút a készítővel.

Tovább

Könyvtár: ̶M̶e̶t̶r̶o̶ ̶2̶0̶.̶.̶. Budapest 2038 jogi okokból

2020. március 01. - Wittigen

Decemberben a Libri egy furcsa maglepetéssel ajándékozott meg. Az egyik polcon megütötte a szememet egy ismerős betűtípus, a Metro. Mit ad isten, az eredeti Metró trilógiának is ugyan ezt a betűtípust használják a borítókon. Mondom mi a fene, új Metró regény, és én nem tudok róla? De akkor mi a frászért az a címe, hogy Budapest 2038? Nos a válasz: jogi megfontolásból.

Tovább

A hánytatott sorsú vizi Mad-Max második esélye

2020. február 27. - Wittigen

Már anno a faterom is húzta a száját amikor fel kellett vennie a tizenpáréves énemnek a filmet, mert anno még csak a 3 csatornás beltéri antennás tévénk volt és nem volt olyan okos VHS-ünk, hogy rögzítettél valamit a 2-es csatornán, és néztél mást  3-ason, szóval neki végig kellett "szenvedni". Én így ismertem meg a Waterwold című, a hánytatott sorsú anti Mad-Max filmet. És nyűgözött le azonnal.

Tovább