Sötét jövő

HFY 6. rész: Történet a hu'rehanokról és az emberekről, Kisfick tollából

2016. szeptember 24. - Wittigen

Jó hosszú ideig tartott, míg átrágtam magamat raja, de végeztem vele 3 nap alatt. Olvassátok hát. 

Háborúban: Határozottság. Vereségben: Ellenállás. Győzelemben: Nagylelkűség. Békében: Jóakarat.

Ez az egy sor egy híres vezetőtől származik az emberiség legnehezebb időszakából.
Emberek. A szó vegyes érzéseket hoz elő a galaxis számtalan fajából. Változatos, dinamikus, adaptálódó nép. Háborúk hozói, renegátok, rablók. Békefenntartók, barátok, szövetségesek. Ezen fogalmak mindegyike előkerül, ha rájuk terelődik a szó. A saját tanulmányainkra és a ő antropológiai és régészeti kutatásaikra alapozva kijelenthetjük, hogy fajuk a majdnem teljes kihalás széléről tért vissza. Ezt a tényt reflektálja a majdnem 100%-os genomi különbség a faj minden egyes képviselője között. A génjeikben kódolt faji halandóságuk miatt fejlődésük exponenciális. Ebből kifolyólag az emberek nagyon hatékonyak a extrém körülményekhez való adaptálódásban, és ennek eredményeként minden velük versenyző humanoid szabású fejt lehagytak és magukba olvasztottak.Ez a faj a boldogulásra és adaptációra született. 50000 Sol cikluson belül csodákat értek el, a matematika, kúltúra, nyelvek és technológia terén, sokszor a háborúk és konfliktusok által hajtva. 20 Napiklussal az első atomi reakció után már kimerészkedtek az űrbe, és elkezdték felfogni a relativitás alapjait. 70 Napciklusra az első atomi reakciótól már rendelkeztek egy bolygóméretű információs hálózattal, és megkezdték bolygóközi utazásaikat, drónokkal és műholdakkal. Mindössze 90 napciklus kellett ahhoz, hogy az első fenntartható fúziós reakciót létrehozzák és megszülessen egységesített a részecske fizika elmélete. Ez volt az a pont, ahol mi a Ka'lah nép felvettük velük a kapcsolatot. Őszintén örültek, de nem voltak túl meglepettek a kapcsolat felvétel tényén. A jelenlétünk sok kérdést előidézett az emberiség vallásaiban, politikájában és tudományában. Sajnálatos módon jelenlétünk  nem az intergalaktikus közösség szívélyes üdvözletét kellet, hogy hordozza, hanem figyelmeztetést.
A világuk pont az Azari szövetség és a Legszentebb Hu'rehan Fennhatóság közötti [pontos fordítás nem elérhető (Maginot-vonal)] területen feküdt. A Fennhatóság fajok egysége volt, melyet a legjobban a kasztrendszerű, technokratikus papi uralom fogalmával lehetne jellemezni. A hu'rehanok, kik egyé váltak gépeikkel saját isteneik kívánságai szerint irányították a kasztokat és alantasabb népeket, már jelentős ideje hidegháborúban állt az velünk és az Azari szövetséggel. Így figyelmeztettük az emberek, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik a naprendszerüket fel akarjuk keresni. Meg adtuk nekik a gyanakvás előnyét ahhoz a politikai helyzetbe, amibe belekerültek.

-/-

Ha valamit, hát egy dolgot bizton lehet állítani az emberiségről: a faj minden képviselője különbözik. Ez az egyediség számtalan módon tud lecsapódni, ilyen lehetséges lecsapódás például a nacionalizmus. Habár az emberek fejlettek voltak, de koránt sem egységesek, mint mi, akik tenyész létesítményekben készültünk, hogy olyan egyedek szülessenek, akik a a Ka'lah meritokratikus társadalmába (olyan társadalom, ahol a vezetőket a képességeik alapján választják a pozícióikra - a szerk.) be tudjanak illeszkedni. Mindenki külön elkezdte megvitatni, hogy mit kéne tenni. És ez hiba volt. Míg a nemzetek közötti tanácskozás folyt a Fennhatóság látva azt, hogy a Szövetség felvette a kapcsolatot az emberekkel, úgy döntött, hogy ideje lesz megmutatni, hogy ki az úr a háznál. Semmi személyeskedés nem volt ebben. Sokkal inkább példát akartak statuálni az emberekből a leigázott népeknek, hogy lássák, mi történik akkor, ha az ellenséggel paktálnak.

SSL (Solid State Light) technológiát alkalmazó, elképesztően erős Yralatin kaszti fegyverekkel földgolyó szerte több városi központot is elporlasztottak, majd ezután több Hatzen kasztba tartozó harcost küldtek a bolygó felszínére. A földiek tekintélyes méretű ellenállást tanúsítottak, ennek ellenére nem sikerült megállítani őket. Kifosztották a városaikat, kulturális emlékeket romboltak és vallási szent helyeket semmisítettek meg. Kényszerítették a vezetőket, hogy önnön zászlóikat égessék el, és mindenkit gondolkodás nélkül megsemmisítettek, aki ellenük mert fordulni. Azonban a Fennhatóság arroganciájában elkövette a legnagyobb hibát, amit tehetett: elhagyták a Földet. Elhagyták a Földet, miután populációjának egyharmadát egyszerűen kiirtották és emlékeinek nagy részét megsemmisítették és rommá zúzva otthagyták. A Galaktikus Tanács természetesen minden lehetséges módon elítélte a Hu'rehan Fennhatóság tettét, de ez édes kevés volt a milliárdoknak, akik szenvedtek és meghaltak a hu'rehanok miatt. A Szövetség ezt felismerte, és felajánlotta a segítségét, de az emberek ezt elutasították, hisz a szövetség sem diplomáciai, sem katonai lépéseket nem tett az emberek védelmének érdekében, dacára annak, hogy őket csak belevonszolták a háborúba.

-/-

Az embereknek sikerült egy Fennhatósági hajót konvencionális ballisztikus fegyverekkel a földre kényszeríteni és megszerezni. A hajó, mint sok másik, a yralatinok által eldobhatónak és könnyen helyettesíthetőnek volt ítélve, így nemigen törődtek a lerombolásával, vagy lehet, hogy igen, csak az emberek igen jól elrejtették... ki tudja? A humánok már jóval az érkezésünk rájöttek, hogy az téridő torzítható a gyorsabb utazás érdekébe, de a technológia akkor még elérhetetlen volt számukra. Na, a zsákmányolt hajó biztosította a hiányzó láncszemet.Szóval a frissen zsákmányolt hajót összedrótozták a primitív fúziós erőművükkel, és csillagászati számításokra specializált gépekkel és ezzel sikerült elérni azt, amit ők csak "fénynél gyorsabb utazásnak" (FTL=Faster Than Light) hívtak. A SSL fegyverek ugyan a kezdetekkor nagyobb tudást igényeltek, mint amivel az emberek rendelkeztek, de később a pajzsrendszerük és az aktív álcázó berendezéseik alapját képezte az, amit a Hu'rehan Fennhatóság, hite miatt elvetendőnek titulált. A Fennhatóság támadása óta eltelt 100 cikluson belül a Föld teljesen újjá született hamvaiból. Kultúrájuk, kormányaik, katonaságuk, tudományuk, de még a vallásuk is a teljes egység mellett állt ki. Így született meg az Egyesült Földi Szövetség (UEF). Naprendszerüket bejárva egész holdakat és aszteroida mezőket csupaszítottak meg, hogy nyersanyaggal és üzemanyaggal láthassák el a hajógyáraikat a Szaturnusz holdja, a Titán mögött. Nemsokkal ez után megkezdték a szomszédos naprendszerek felderítését lakható világok után kutatva, és bázisként használták őket a katonáik képzéséhez és még több hajó építéséhez.A Tanács megrettenve az emberek kirívó válaszától, kérték őket, hogy csökkentsék a mértékét annak, ami gyakorlatilag háborús előkészületnek tűnt. De az emberek, akik jól hozzászoktak a hatástalan bürokratákhoz, udvariasan nemet mondtak, és közölték, hogy "mindez csak önvédelmet szolgál egy egyre veszélyesebb elemektől és hatalmaktól a galaxisban"

-/-

A Fennhatóság megzavarodott az emberek kirobbanó visszatérésén. Ők a legjobb esetben is ellenszegülésnek, legrosszabb esetben pedig eretnekségnek vették a kialakult helyzetet."Csalhatatlan" logikájuk úgy diktálta, hogy ekkora veszteségek után az embereknek alá kellett volna vetniük magukat a Fennhatóság akaratának. Aztán rájöttek, hogy az emberi fejlődést indirekt módon mindig a kihalás közelébe kerülés és a másokkal való versengés látja el üzemanyaggal. A Fennhatóság hadat üzent [pontos fordítás nem elérhető (keresztes hadjárat/jihad)] a az arrogáns majmoknak és rendszereiknek. Flottáik és harci csapataik azonban hiába léptek be az emberek által uralt űrbe. Semmit nem tudtak felmutatni a veszteségeken kívül. Az emberek aktív álcázó berendezéssekkel elrejtve magukat, távirányítású drónokkal zaklatták és semmisítették meg egyenként a Hu'rehan flotta hajóit. De a Hegemónia flottája elrettenthetetlenül nézett szembe azzal, amit ők a legjobb esetben is becsületsértőnek és logikátlannak tituláltak a harctéren. Egyszerűen nem értették, hogy az ellenfél miért nem lép színre, és mérkőzik meg velük szemtől szemben. Így történt, hogy a Hu'rehan 2. harccsoport a "csalhatatlan" számításaikból kiindulva levált a főcsapatoktól és az Alpha Centauri felé vette az irányt. Az Alpha Centauri a híres volt a hajógyárairól és az ott zseniális hajóépítő mesterekről. A 2. harccsoport a legjobb esetben is csak rohanvást megszervezett civil és katonai hajókból álló ellenállásra számított. Meglepetésükre teljesen elvágva találták magukat a fő csapásmérő erőiktől, de ezek ellenére is harcba bocsátkozott egy jól összeszokott, de kevesebb, mint harmad akkora méretű emberi flottával. Az emberek üdvözölték a Hegemónia hajóit, és felszólították őket, hogy azonnal hagyják el az űr ezen szegletét, ellenkező esetben készüljenek a legrosszabbra. A 2. harccsoport úgy hitte, hogy ez a tökéletes alkalom arra, hogy móresre tanítsa az emberiséget.

Egy humán ezredes egyszer azt mondta:

Bízzál Istenben, de tartsd szárazon a puskaport! 

A hegemónia flottája úgy gondolta, ez egyszerű győzelem lesz. Hát tévedtek. Az emberek saját fejlesztésű EMD (electromagnetic mass driver - nem tudom lefordítani) hajóikkal szétzúzták a 2. flotta hajóit melyek szilárd fény fegyverei hatástalanok voltak az emberi hajókon, melyek pajzsainak hullámhossza pontosan a Fennhatóságban használt fegyverek ellen volt kalibrálva. A 2. flottilla teljes megsemmisítése után az 1. és 3. flottila maradékai visszavonulót fújtak, és rohantak a Tanácshoz befeketíteni az embereket olyan taktikák és harcmodor alkalmazása miatt, amik tiltottak a Tanács harci kódexe szerint. Bár ez a kódex semmi több, mint két nagyhatalom által elfogadott doktrínák összesége, melyek szabályozták a Hegemónia és a Szövetség között rég fennálló hidegháborús harcokat. Az emberek egyszerűen kiröhögték a Tanácsot, majd rámutattak, hogy SOHA nem fogadták el szabályzatot, így ez őket nem is köti. A Tanács erre (mivel mással nem igen tudott) gazdasági szankciókkal válaszolt, amire az emberek még több világ kolonizálásával feleltek, hogy kiegyenlítsék a gazdasági hátrányokat. Az emberek ezt egyszerű versenynek fogták fel, így mutatván meg, hogy dacára annak hogy fiatal népnek számítanak, nem érdemes velük szórakozni. Az emberek szövetségesekre leltek a hasonlóan szankcionált népek körében. Az emberek győzelmein a közös ellenség felett felbátorodva három nép: a Hortzahc, a Rinji és a Calomitok béketárgyalásokba kezdtek velük. Mindeközben a Hegemónia átalakította hajóit, hogy ellensúlyozzák az emberek taktikáit és fegyvereit, és mélyen benyomult az emberek területeire. Hirtelen azonban ellenállásba ütközött a Hortzahc, Rinji és a Calomit katonaságai, zsoldosai és félkatonai szervezetei felől. Az emberek kiképezték és fegyverekkel látták el őket. Az embereknek és szövetségeseiknek nem esett nehezére az adaptálódás a körülményekhez és a taktikájuk 3 dologra épült: mozgékonyság, mobilitás és rejtőzködés szemben a Hu'rehan nyers erő és számbeli fölény megközelítésével. A kulturális keveredés az újdonsült szövetségesek között elképesztő volt. Míg az emberek hajói nagyobb csillagászati számítási kapacitásra tettek szert, addig a Hortzahc faj, mely társadalmát szigorú törvények szabályozták, elkezdett nyitni az alkotmányos demokrácia felé és hatalmas társadalmi fejlődésen esett át. Miközben az emberek gyalogsági képzései fejlődtek, a Rinji faj megismerkedett az emberek vallásával, és a legbuzgóbb követőivé váltak. A hajóikat, osztagaikat elkezdték vallási szimbólumokkal díszíteni. Az emberek egyre kifinomultabb hajóépítési technikákat ismertek meg, addig a Calomitok között a tudomány és a művészet térhódítása egyre nagyobb lett. A királyi család gyakorta rendelt olyan műveket ember tudósoktól és művészektől, amelyekben a művészet és a tudomány keveredett, legyen az költészet, zene, festmény vagy ruházat. E négy nép szövetsége nemsokára a "Terrán Hatalom" néven került emlegetésre, ahol a szövetségesek egymást kölcsönösen segítve emelkednek magasra az terránok irányítása alatt.

Az Azari szövetség a legkevésbé sem volt elégedett az események alakulásával. Ugyan nem volt ellenséges magával az Egyesült Földdel vagy a Terrán Hatalommal szemben, de nem is bánt az emberekkel kesztyűs kézzel diplomácia vagy kereskedelem terén. Ennek az oka egyszerű volt: az emberek felborították azt a status quot, melyre az Azari szövetség épült és melynek segítségével megőrizte előkelő helyét a galaktikus porondon. A mi tetteink az időtájt legjobban a tartózkodó kifejezéssel írhatóak le.A partvonalról néztük végig, ahogy az galaxisba éppen kilépett fiatal fajt eltapossa a Hegemónia flottája, és ez hiba volt. Kapcsolatunk egy rosszul alakult diplomáciai találkozó után keseredett meg igazán, ahol az Azuri és a UEF diplomaták egymást vádolták népirtással. Mindeközben a Fennhatóság számottevő, de amúgy pirruszi aratott az emberi haderő felett, és ebből kifolyólag úgy tűnt, hogy akaratunk ellenére is belekerülünk a háború fő sodrába. De, mint már oly sokszor, alábecsültük az embereket. Ellentámadásba lendültek.

Az Indicta III-on egy fontos adattárolón és néhány hu'rehan szent helyen kívül nem nagyon volt más. Mégis, a rendszer szélén egyszer csak egy hajóraj jelent meg. A teljes orbitáló hu'rehan flotta reagált a megjelent veszélyre, és célba vették a rendszerbe ugrott flottillát. Mikor odaértek,csupán egy osztagnyi hajót találtak, mely emberi munkának tűntek. Azonban ezek a hajók meglepetéssel voltak töltve: nukleáris robbanófejekkel, melyek letapogatásra robbantak, amiről az ellenséges flottában nem tudtak. Ez a hiba a hajóik háromnegyedébe került, és maradék pedig irányíthatatlanul és káoszba süllyedve sodródott az űrben az elektromágneses hullám miatt, melyet a bombák generáltak. Az igazi terrán csapásmérő flotta a rendszer két holdja mögött várakozott, annak tömegét, és saját álcázó berendezéseiket használva arra, hogy elrejtsék a nyomaikat. Ennek a hadműveletnek az alapját a rinji szakemberek által fejlesztett kommunikációs csapdák, a hotrzach nép fejlett csillagászata és a calomitok és az emberek által közösen fejlesztett álcázó berendezések adták. A bolygó védelmet szétzúzva terrán flotta fegyvereiket a bolygó körüli orbitális fegyver platformok felé fordította, és a semmivel tette őket egyenlővé. Az terrán stratégák olyan taktikát használtak fel a következő hullámban, ami az ellenség szemében eretnekségnek minősült. Gyalogságukat drónokkal együtt a légkörbe lőtték, mint holmi szegeket. A leszálló egységek rinji és emberi specialisták által, pontosan az ilyen, magas-bolygókörüli pályáról indított harci tevékenységre kiképzett páncélozott egységeket tartalmaztak. A nehézgyalogságot, a közvetlen légi támogatást és a kinetikus bombázást együtt az ő nyelvükön egy néven emlegették: BLITZKRIEG (villámháború). A Hatzen kasztba tartozó katonákat, akik éppen hozzászoktak az emberek gyorsaságon, rejtőzködésen és manőverezésen alapuló harcmodorjához, teljességgel meglepetésként érte a az emberek által alkalmazott taktika. A Hatzen katonákat szisztematikusan megsemmisítették vagy azok [pontos fordítás nem elérhető (seppukut)] hajtottak végre a vereség miatt, amit egy primitív nép mért rájuk. 3 standard földi órán belül a bolygó adatvonalai, tárolói, kommunikációs központjai és városai terrán ellenőrzés alatt álltak. A bolygó népességének nagy része, (a Ra'tanok), akik a legmagasabb technopapi kasztba tartoztak,  túszként voltak fogva tartva. Ezt követően az emberek egy önmásoló kártevőt töltöttek fel a hálózatukba, amit ők egyszerűen csak "féregnek" neveznek. Ezzel az eleve zavart Fennhatóságot csak még nagyobb káoszba taszították.Így, a flotta semmit sem tudott csinálni, miközben a hálózatukat és magát az egész Fennhatóságot az emberek túszként fogva tartották.

-/-

A sors iróniája, hogy most a Hegemónia függött az ő általuk primitívnek titulált nép jóakaratától. De emlékezzenek vissza a kezdő idézetünkre: "Háborúban: Határozottság. Vereségben: Ellenállás. Győzelemben: Nagylelkűség. Békében: Jóakarat." Az emberek nem tartottak fent elnyomó rezsimet, helyette a calomitok segítségével a legjobb orvosi ellátásban részesítették a sebesülteket, és a legjobb tudásuk szerint igyekeztek azon, hogy a nem harcoló felek ki is maradjanak a csatározásokból. Ezért, és a vírus eltávolításáért cserébe az emberek azonnali tűzszünetet és a Terrán Fennhatóság függetlenségének elismerését követeltek a hu'rehanoktól.
A Hu'rehan nép számára az emberek és a szövetségeseiktől elszenvedett vereség egyszerre volt logikai lecke és alázatosságból. Értetlenségüket azzal indokolták, hogy az embereknek jogukban állna legalább ugyan akkora csapást mérni rájuk, mint amit ők mértek rájuk, és majdnem a fajuk teljes kihalását okozták vele. Az emberek kifejtették nekik,azt ami számukra ismeretlen koncepció volt: etika és moralitás. Ezenfelül megmutatták nekik, hogy számításaikba hiba csúszott be, és többé már nem csalhatatlan. Tévedtek az emberekkel kapcsolatban, igaz, hogy erőszakosak, versengők, de ennek ellenére képesek kegyelemre és etikusak, még egy olyan ellenféllel szemben is, akik majdnem eltörölték őket. Egyik vezetőjük igen elmésen összefoglalta az emberek természetét EGY mondatban: 

Az ember egy enigmába zárt, misztériummal körülvett, megfejtetlen rejtvény.

Az emberek kiállták a sors eléjük vetett próbáit, és bebizonyították, hogy több, mint érettek arra, hogy szembenézzenek a kihívásokkal melyeket a galaxis hozzájuk vágna és képesek azokat kétszer akkora erővel vissza dobni.

Én csak remélni tudom, hogy soha nem kell majd a fogadó fél oldalán állnom, hogy elkapjam azt, amit az emberek visszadobnak.

Kisfick, Vezető Felgyezési Adattáros, Ka'lah

írta: Terransupremist
fordította: leventex97

via.: imgur.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8211733325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása