Sötét jövő

Filmajánló: Busan expressz

2016. szeptember 26. - Wittigen

Így késő este születik ez az ajánló, az élménytől még mindig remegve. Word war Z? Mehet a sunyiba. Eleven testek (jó az abszolúte bullshit volt)? Elbújhat a francba. Hmm, miféle zombis filmet láttam én az elmúlt időszakban? 28 nappal később? Not even close. Doomsday? Meh. Íme hát, a dél-koreaiak zombikkal pakolt akció thrillere, az általam régóta várt Train to Busan!

A koreaiak beröffentették a filmiparukat, ugyanis egymás után jönnek ki a jobbnál jobb filmek. A fagyott világos Snowpiercer (ami megjegyezném, hogy nekem tetszett) után most ismét egy újabb vonaton játszódó filmmel van dolgunk. A történet végtelenül egyszerű: Szo Szuan szülei külön élnek, úgy érzi, munkamániás apja, Szo Szogu elhanyagolja őt. Megérzései tovább fokozódnak, mikor születésnapjára édesapjától ugyanazt kapja, amit gyermeknapra. Elhatározza, hogy születésnapja alkalmából meg szeretné látogatni Busanban élő édesanyját. A fővárosban zavargások törnek ki, amelyek átterjednek az egész országra. A karhatalmi erők megpróbálják leverni a lázadást, kiderül azonban, hogy a tüntetők agressziója korántsem emberi természetű. Eddig teljesen átlagos zombifilmről beszélhetnénk, minek nézzem meg, merülhet fel bennetek a kérdés. Tele van klisékkel: vírus van? Naná. Elhanyagolt apja-lánya kapcsolat? PIPA! Elvált szülők? Tuti tipp. Jada-jada-jada...

Szóval, akkor hol hagyja el a fent említett filmeket? Hát izgalomban. Márpedig abban ez a film nem szenved hiányt. Hőseinknek egy hordányi élőhalottal kell megküzdeniük (meg saját utastársaikkal) zárt téren belül, korlátolt lehetőségekkel. Nem kapunk kaptári agyatlan lövöldözés, sem world war z-i szupergyors zombikat, mondjuk azért meg kell hagyni, nem rendhagyó, agyhalott zombikkal van dolgunk, tudnak ők futni. A filmet végig szurkolod, hogy éljék túl, és minden egyes veszteségnél beleérzed majd magad a filmbe. Az meg már csak teljesen mellékes, hogy a rendező képes több izgalmat belepréselni a játékidő mind a 118 percébe, mint a fent említett filmek összesen tennék ezt. (Na jó a Doomsday mindig is a szívem csücske). Vajon sikerül e megmenteni a szeretteiket a film főszereplőinek, vajon végre valaki agyoncsapja az egyik idióta utast? Megannyi kérdés, és nincs egyenes válasz. Természetesen vannak olyan pillanatok, amikor a film teljesen kiszámítható, de melyikben ne lenne ilyen momentum? Nem sok filmet szoktam végigülni beletekergetés nélkül (hacsak a barátnőm vissza nem fog), de ezt sikerült. És én mondom néktek, megérte. De még mennyire. Néhány tipp, ha meg akarjátok nézni. Nem tőlem tudjátok de a rarbg.to-n van egy kiválló, HD minőségű webrip és azt meg dettó nem tőlem tudjátok, hogy a opensubtitles.org-on meg egy ahhoz nagyon faszagányosan passzoló, MAGYAR felirat. Kedvcsinálónak meg jöjjön a trailer, meg egy kis színfalak mögött. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr511743487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása