Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Szendvics protokoll

2020. február 11. - Wittigen

Ezúttal egy érdekes francia alkotást hoztam nektek, egy baráti rajz stílussal, és egy kevésbé baráti témával. Történetünk színtere egy hatalmas lakatlan sivatag, szereplői pedig rangerek, akiknek az a feladata, hogy az "elveszett lelkeket" megmentsék. Jean azonban meg kell, hogy tapasztalja, hogy nem mindenki, aki elveszett, valójában elveszett. 

A kisfilmnek nagyonb kellemes rajzsítulsa van, pont, mint egy kaland képregényeknek. Történeti szempontból mondhatnám azt, hogy az SCP keveredik a Tin-tin képregények jellgzetes rajzstílusával. Mondjuk ha megköveztek sem tudom, hogy miért lett "Szendvics protokoll" a címe, de ez lett. A Gobelins nevő francia iskola egyik hallgatója készítette, mint vizsgamunka. Mondjuk ez felvet egy érdekes kérdést. Az elmúlt évek során számtalan ehhez hasonló vizsgafilm került itt megosztásra, ehhez képest nem igen látok korszakalkotó ötleteket  a filmek terén. Minden csak remake/reboot, mi lesz azokkal a tehetségekkel, akik elvégeznek egy ilyen iskolát, kiadnak magukból egy igéretes vizsgamunkát? Sajnálatos esetben csak a Youtube-ot érik el :( Pedig ez pont egy olyan történet, melyre lehetne építeni egy jó filmet (kár, hogy Luc Besson cége, az Europa corp csődbe ment). Amúgy a történetet sokféleképpen lehet értelmezni. Van aki afelé hajlik, hogy az emberek egy Matrix szerű szimulációban élnek, vannak akik szerint szimplán egy anomáliáról van szó. Szerintetek mi lehet a háttértörténet?

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5015468396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása