Sötét jövő

Napi kell: "olcsó" robotkutya

2021. szeptember 01. - Wittigen

Ki ne emlékezne a McDonalds Happy meal menüjében kapott bólogató elektromos kutyára meg aztán később a Robosapiens és a már kevésbé ismert Robodinosaur játékokra? Aztán gondolom mindenkinek megvan a Boston Dynamic táncoló kutyás videója? Ki ne akarna egy saját robotkutyát, igazam van?

A Boston Dynamic Spot névre hallgató kutya alakú robotja lenyűgöző. Azonban az árcédulája elég durva, a sárgára fényezett robot ~22 millió ropogós magyar forintba kerül, és megjelenésnél nem is adták oda mindenkinek (azóa természetesen te vagy én is vehetnénk tőlük robotot, de az árcédul nem igen ment lejjebb). Szóval egyértelmű volt, hogy valaki be fogja tölteni a piac rést amit a Boston Dynamics nem. A UniTree pedig rögtön 3 modellel jelent meg a piacon, hogy betöltse azt a rést. Rögtön 3 robottal, egy egész baráti 1 millió forintos árcédulával (természetesen ez a legkevesebbet tudó model, a Go1 ára) de tekintve, hogy már most 1/22-ede az ára a Spotnak, így gyanítom, hogy a másik két fejlettebb model is bőven olcsóbb.

Íme a Go1

És íme a UniTree teljes kínálata:

Go1 Aliengo A1
Árcédula: 1 millió forint Árcédula: 11,2 millió forint Árcédula: 2,8 millió forint
3 kg hasznos teher Hasznos teher adat nem ismert 5 kg hasznos teher
Specifikációk Specifikációk Specifikációk


Az árcédulákból látszik, hogy melyik "elérhetőbb" az átlag embernek, természetesen ezzel együtt jár a képességek változása is. A Go1 a legfapadosabb változat, de még ő belé is szorult független objektum követés. és 3 kg hasznos terhet tud magával cigölni, ami már elég egy könnyített dekás deckre, és némi stimuláló szerre. Az Aliengonak nem írtak a weboldalon hasnos teher adatot, azonban árcédulájának megfelelően, ő van mindenféle nyalánsággal teletömve, és ő bírja a legtovább. A legjobb ajánlat a specifikációk alapján a 2,8 millió forintot kóstáló A1-lenne, már csak a funkcionalitás béli előnyök és a hasznos teher miatt a Go1-hez képest. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5116656694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása