Sötét jövő

Okkult, kicsit posztapokaliptikus ikonográfiák

2022. december 07. - Wittigen

Régebben írtunk egy "Atom korszak" nevű conceptuális elképzelésről, mely az atomenergetikát vegyítette 50-es 60-as évek amerikájának ötleteivel és némi mecha Godzillával vagy éppen King Konggal. Olvasónk most küldött egy művészeti ötletet, méghozzá kicsit okkult, sci-fi/posztapokaliptikus ikonográfiákat.

Iron Gate Urban Sprawl Penance Sisyphus, Ouroboros & the Human Condition

A see_machine mögött egyetlen ember, Morgan Sorensen áll, aki nevével ellentétben nem északon, hanem az amerikai Idahoban él, már ha lehet hinni az Instagram accountjának, amit alátámasztani látszik az Octopian újság 5 kiadványának interjúja is, ami vele készült. Ami képeket össze tudtam szedni, abból annyi derül ki, hogy Boise State Universityn végzett, és jelenleg marketing területen dolgozik dizájnerként, és szabad idejében alkotja ezeket a képeket. A képeire jellemző az egyszerűség és a kevés szín használata. A stílus olyan, mintha a lélektelen Big Tech art style félúton nászt hált volna Gigerrel vagy talán egy picit Beksińskivel és ebből jött volna létre e fura világ. Nekem biomechanikus rémálom érzésem lesznek a képektől, amit részben a színek kevéssége és a szögletes és agresszív ábrázolásmód, részben pedig a mögöttes tartalom okoz. No nem arra kell gondolni, hogy van minden képnek valami mély és rejtett jelentése, hanem amit Sorenson mond, azon kívül, hogy szeret ijesztő és sötét dolgokat rajzolni: 

Azért rajzolom az emberi alakokat stilizált csontvázként, hogy a halandóságot ábrázoljam. Számomra nagyon érdekes, hogy mi emberek mennyire tudatában vagyunk a saját létezésünknek/halandóságunknak. Hogy mennyire mély és belsőséges a viszonyunk ezzel. Úgy is tekinthetjük, hogy ez a tudat valójában egy átok. Én pedig szeretem ezt az átkot ábrázolni. Ez egy sötétebb oldala az emberi létezésnek, szenvedésnek és küzdelemnek.

Többet nem tudtam kihámozni a képekből, ha sikerült megtalálnom EZT, akkor majd még foglalkozunk az alkotóval, és lefordítom amiket mond. Ha felkeltették érdeklődésed a képek, akkor az Insta fiókját már linkeltük, az oldalát pedig erre találod

via.: 4bro

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr317979550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása