Sötét jövő

Pariah Nexus - túl kevés és túl későn

2023. november 25. - Wittigen

Idestova már jó néhány éve, hogy a Gamesworkshop bejelentette, hogy ráfekszenek a sorozatok készítésére, és ennek keretében elhappolták az Astartest, az Exodite-ot és még sok egyéb rajongói alkotást, melyeknek elkészültére/folytatására azóta várunk. Azóta volt egy két sorozat de semmi olyan volumenű mint amilyen az Astartes volt. A Pariah Nexusra pont azért figyeleltem fel, mert hasonló volt a stílusa mint az Astartesnak, gondoltam adok neki egy esélyt. És csak rosszabb a számíze.

Van egy vesztett csatánk és mindenki mindenkit okol csak, ahelyett, hogy magába nézne (nem mintha ez szokás lenne ebben az univerzumban, mármint az önreflekció). Nem sok szereplőnk van, akad egy magányos Space Marine, aki ugyan csapattal érkezett, de egyedül kell harcolnia, és van néhány ártatlan civilünk (ebben az esetben tényleg azok) van egy nekronunk akik felettébb zavar, hogy a világára beköltöztek az emberek, és minden igyekezete ellenére még néhányan életben vannak, és kimondottan értékelné, ha a bosszantó kártevők medögölnének végre. És emellett van egy egy Battle Sisterünk, aki nem igazán képes feldolgozni, hogy a szent bolygójuk elveszett. A történet igazából annyi, hogy a nekron lord vagy legyen az bárki is, orgyilkost küld a felsorolt emberekre meg igazából mindenkire aki a városban lébecol még, csak pechére az utolsó szabadlábon tevékenykedő ellenfelei marginálisan ügyesebbek a feladatot elvégző nekron mesterlövésznél.

Azt kimondottan imádom, hogy ketten, mind a (halott) cadiai százados, mind pedig Sa'kan a Szalamandra szana-széjjel oltják a fanatikusan idióta Sister of Battle-t, igazán értékelem amikor alulról és felülről is leugatják a béna managementet. Mert végtére is miattuk vesztes a helyzet (ezért is a lelki és hitbéli krízis a Nővérben). Az is tetszik, hogy az univerzum rezidens jófiúi is hamar hullottak ebben a harcban, és nem is átallottak megmutatni a veszteségeket (bár nem látunk hullahegyeket, de azért akad elég elszórva). Az animációra pedig nincs panasz, egész hasonló az Astarteshez, pont ezért keltette fel az érdeklődésemet.

De, sajnálatos módon minden máshol elvágódik. Én azt hittem, hogy ez egy hosszabb/mélyebb lélegzetvételű dolog lesz, aztán egy olvasónk világosított fel, hogy nem, a harmadik résszel vége. A sorozat teljes futamideje kb egy óra, de vontatott, és igazából 3 jelenet van szétnyújtva, és nem igazán történik semmi. A sztori ennek megfelelően faék egyszerű, és egy lelki csatát akarnak megmutatni a nővér lelkében akinek szembe kell néznie a saját rendjének hibáival, csak cserébe elég felületesre sikerül, illetve szó szerint derékba törik a karakter fejlődését és nem láthatjuk, hogy mit kezd az újra megtalált hitével. Ami a többi karaktert illeti a kevés repertoárból: összesen kettőt lehet kedvelni, mind kettőt azért mert egyenesen a szemébe mondja a harmadiknak, hogy te bezony hülye vagy (lásd fentebb). No meg a birodalom polgárait az életük árán is védő Szalamandrákat hogy nem lehetne szeretni? Azért hozom fel mindig az Astartest, mert sokak szerint (és szerintem is) az nem igényelt gyakorlatilag semmilyen háttértudást, csak azt, hogy vannak a jófiúk meg vannak akik nem azok, és azok nagyon hamar meg lesznek verve. Pár perces részekből, egy kimondott szó nélkül konkrétabb történet adott át, mint a Nexus. A sorozat kurtán furcsán ér véget, pont akkor vágják el, amikor érdekes lehetett volna, hogy mihez kezd Sa'kan meg Szeras egymással és a kialakult helyzetükkel, mi történik majd még a városban és körülötte, és hogy zöldikénk mennyire lesz begurulva mikor megtudja, hogy valami osztagparancsnok csak úgy lekaszaboltatta az utolsó túlélő védencét. Szóval ez így ebben a formában édes kevés és túl későn. Még mindig nem tud felmutatni a GW saját fizetős szolgáltatása olyan jelentős tartalmat amire azt mondanám, hogy megéri regisztrálni és megadni a kártyád adatait nekik. Cserébe a cuki kis rajongói irányelveikben effektíve megtiltották a rajongói animációs filmek készülését, és azóta nem is nagyon tudok nagy lélegzetvételű projektről, ami meg folyamatban volt az meg nem igazán folytatódik (mint a Vraks). Sőt amit elhappolt a GW annak az eredeti készítői azok kezéből kivették a saját projektjeiket, és azok meg fixen újak, és függetlenek felé néztek (Syama patreonja legalábbis erről tanúskodik), az Exoditot készítő srácnak meg már van is kint egy "nem mondom, hogy Warhammer, de nem is tagadom, hogy Warhammer" jellegű kisfilmje ha jól értem (majd arról is írok). Röviden és tömören: cseszd meg GW.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3318265725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása