Sötét jövő

Alien 40. jubileumi születésnapi rövidfilm sorozat, a második felvonás

2019. április 28. - Wittigen

Elröppent április 26-a, amit bánok, mert 426 lett volna a dátum, ami hasonlóan a 420 dátumhoz simán elmehetne az Alien nemzetközi ünnepnek (tudjátok, az első bolygó, ahol a Nostromo legénysége megtalálta a xenomorph tojásokat először az az LV426 volt), és én nem posztoltam, de 26-án megjelent a maradék két kisfilm (az előző négyet itt megtalálod), az Aratás és az Egyedül, s ezzel lezárul az évfordulós kisfilmek sora. Na, elő a farbával!

Ötödik epizód: Aratás

A November üstökös vadász és bányász hajón felütötte a fejt a jól ismert fekete vész. A legénységnek 6 perce van elérni az automatikusan katapultáló mentőcsónakokhoz, és ehhez összesen egy balta és egy mozgásdetektor áll rendelkezésükre.

A bajom ezzel az epizóddal is, mint eddig jó pár ez előttivel ugyan az: semmi új nincs a nap alatt, megint felülír mindent a WY protokoll, és megint az android gyilkolja le a legénységet. Eddig egyetlen részben nem volt baj, abból, hogy volt kéznél egy robot, az meg az Éjjeli műszak volt. Ha a jövőben valaha is mélyűri operációkba kezdünk, és valaki ne adj isten összefutna valami ehhez hasonlóval, emlékezzetek, az első dolog, amit hidegre tesztek, az az android, a második meg a fedélzeti mesterséges intelligencia (bár annak a kiiktatása előtt jó meggyőződni arról, hogy lehet manuálisan repülni a hajótokkal).

Hatodik epizód: Egyedül

Hope az Otranto, egy kemikália szállító uszály utolsó "élő" legénységi tagja, immár 415 napja. Mást nem tud csinálni, karbantartja a hajót, noha Anya elzárva tartja a hajó bizonyos részeitől, amit ő eléggé furcsáll. De a hajó és ő is napról napra esik szét, és egy nap rámosolyog a szerencse.

Ez az epizód volt a legérdekesebb csavar az androidok működésének ábrázolásában, és látszik, hogy dacára annak, hogy megpróbálták kijavítani a tévedéseiket, melyeket elkövettek David 1.0-val, dacára David 2.0-nak napról napra elkövetik ugyan azt a hibát. Úgy látszik a WY műembereinek élettartama valahol 400 nap környékén van, utána masszívan becsavarodnak. Természetesen abban a pillanatban, ahogy kiderül, hogy android a főszereplő, a végkimenetel szinte garantált, és nem tévedünk, kicsi Hope keres egy játszótársat újsütetű kis barátjának.

Összefogó véleményem:

Ez a 40 éves évfordulóra készített hat részes sorozat vegyes minőségűre sikeredett nagyjából minden tekintetben. Mind a 6 részt más írta és rendezte, többnyire ismeretlen emberek, ami nem lenne probléma, sőt, akár jó is lehetne, de senki nem mert eltérni (kivéve 1-2 részben) a jól bevált "WY akar egy xenomorphot, akármilyen formában", így gyakorlatilag a kisfilmek jó része e körül forgott, ami meg már kezd halottul unalmassá válni. Ugyanakkor egy némelyik kellemes meglepetést okozott, és 12 percben jobbat tett a képernyőre, mint a Covenant tette azt 2 órában. Annyi lehetőség rejlik az univerzumban, de nem sikerült kihasználni. De reméljük, hogy ez 6 pár perces alkotás valami nagyobbnak az előhirnöke, és lehet, hogy nemsokára valami jobbat is kapunk (reméljük Disney bácsiék kedvelik a District 9 című filmet).

Köszönjük, hogy repüléséhez a Weylan-Yutani társaságot választotta, ne feledje vészhelyzet esetén rögzítse Facehugger arcmaszkját, majd ez után segítsen utastársain.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3214791456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása