Sötét jövő

A Sötét város jelene és jövője

2021. augusztus 28. - Wittigen

Néhány hónapja már szenteltünk pár sort a Sötét Város című zseniális filmről, mely során azt boncolgattam, hogy ha rémálom Matrix filmet keresnék, akkor ez lenne az. Azóta pedig bővült és bővülni fog a világ. 

Alex Proyas kissé morcin viszonyul a Matrix filekhez, mely állítása szerint az ötletei nagy részét tőle nyúlta. Az hogy a Sötét Város egyes díszlet elemei a Matrixban kötöttek ki, mert megvették azokat kissé Proyas felé hajtaná a dologokat, azonban megvizsgálva az évszámokat és különböző forrásokat, nem igen jön ki a matek, hogy hogyan "lophatták" volna az ötleteket a Wachowski testvérek. A Matrix Revisited dokumentumfilmben (mely felölei a komplett trilógiát, és az addig megjelent kiegészítő tartalmakat, mint Animatrix, és egyéb videójátékok) a Warner Brothers igazgatója maga nyilatkozta, hogy 1997-ben már olvasta a teljes forgató könyvet. Proyas Sötét Városa egy évre rá, 1998-ban debütált (és sajnálatosan bukott a mozikban, de hé, hányszor láttunk már olyat, hogy a pénztárnál bukott, de az évek során egy erős követői tábor gyűlt valami köré) a Matrix első része pedig egy évre a Sötét Város után került a mozikba.Túl szoros az idővonal. Ha csak nem szivárgott ki a Söté Város forgatókönyve  annak a filmenk az előkészületei közben, akkor itt inkább arról lehet szó, hogy hasonló gonsolkodású embereknek hasonló ötelteik vannak. Nekem mind kettő film a szívem csücske (az egyik régről, a másik viszonylag új üdvöske)

Node, Alex Proyas az augusztusban tartott Popcorn Frights Film Festival keretében mutatta be a Mask of the Evil Apparition című horror rövidfilmjét (ugyan meg lehetne venni a megtekintésre a jogot, azonban a videó stream régió zárolt, és még a vpn sem segít, ezt feletébb rühellem, szóval megint, várni kell a torrentig, mert máshogy nincs lehetőségem megszerezni), melyről nem rejtette véka alá, hogy bezony egy univerzumban játszódik 98-as filmjével (bár igazából csak a vak nem vette volna észre a trailer alapján). 

A fesztivál kerete között vol egy beszélgetés és kérdezz-felelek ahol Proyas Joe Lynch rendezővel beszélgetett és ott hintette el, hogy csak úgy mint a Waterworld készítői, ő is egy sorozaton dolgozik. Úgytűnik manapság mindneki a sorozatok felé ácsingózik, mely tény és való, sokkal több lehetőséggel kecsegtet, mint egy, vagy akár több film is (Proyas esetében meg abszolút megérthető, ugyanis állítás szerint sem a mozis változat, sem pedig a későbbi rendezői változat nem tudta vissza adni az elképzeléseit). Azonban felmerül a kérdés, hogy vajon van e a sorozatra kerülő univerzumokban elég anyag, hogy ki is töltsék az így nekik jutó játékidőt, illetve hogy egyáltalán van e értelme (a MOTEA kisfilm trailere nagyon büdzsé érzést keltett, de bőven lehet, hogy a kisfilm önmagában érdekes lesz). De azon túl, hogy dolgoznak a sorozat öteltén, és Proyas maga dolgozik rajta (az ő szavaival élve: újra analizálja az unierzumot) mást nem tudunk, csak azt, hogy teljesen új történet képezi majd alapját a sorozatnak. Felírom a Vízi Mad-Max és a jelenleg is developer hellben csücsülő Dredd sorozat mellé, és ha kijön, biztos hogy foglalkozom majd vele. Frissítés: azóta kijött a kisfilm, és meg is néztük és megszakértettük.

via.: ign

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9716659726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása