Sötét jövő

Elérkezett a nap - Astartes 5. epizód

2020. április 03. - Wittigen

Eredetileg karácsonyi ajándékként lett volna időzítve, de az élet közbeszólt. Nem kis akadályok elhárultával ma hajnalban debütált az 5 epizód a kisfilmsorozatból. 7 perces futamidejével ráver az össszes eddig megjelentre, és még ad is hozzá. Lássuk, hogy miből élünk.

Hát, tömör gyönyör. Astartes sikeresen kivitelezte azt, ami sokaknak nem sikerült. Minden egyes epizódban sikeresen emelte az izgalom és akció faktort, bár ebben az is közrejátszik, hogy az epizódok nagyon rövidek, és csak az alatt az idő alatt kell fenntartani az érdeklődést, ileltve az 5 epizód alatt átívelő érdeklődést kell fenntartani. A vizuális megjelenés mellett a jelenet koreográfia és a hangdizájn viszi el a hátán a sorozatot. Mielőtt bárkiben felmerülne, hogy "bezzeg ingyen képes ilyesmire valaki", azért csönben megjegyezném, hogy a srác havonta legalább 1 millió forintból gazdálkodik, szóval azért van büdzsé, de meg is érdemli (az meg, hogy a GW miért tököl, és mért nem veszi fel őt és Brosdaut egy hivatalos projektekre, az mindenkinek rejtély marad). Az animáció minősge hozta a megszokott professzionalizmust (sőt, olyan apró részletek vannak elrejtve a sorozatban, mint például: 3:11-nél látható egy Astartes akinek a bal vállpáncélja sérült. Az ugyan az Astartes, aki a 3. részben 0:46-nál vállal hárít egy gépágyú lövedéket. Elképesztő, hogy valaki ilyen pici ennyire tud ügyelni a részletekre, másnak meg nagyobb büdzséből, több emberrel nem megy.), és végre bepillanthattunk a sisak alá, felfedve, hogy Astartes nem csak páncélos figurákat tud mintázni. És felhívnám a kisfilm első zárómomentumának képére:

Egy régi poén miatt nekem egyből szemetütött a kép stílusa, szinte biztos vagyok benne, hogy Zdzisław Beksiński alkotásai ihlették a képet, aki Gigerhez hasonló képeket festett. Aztán a köszönetnyílvánítás után még bepillantást nyerhetünk, feltételezem a srác jövőbeli projektjének kezdeményébe, és ha hozza ezt a minőséget, akkor innentől csak felfelé van a gyerek számára. Tényleg le a kalappal előtte. S végezetül: összeakadtam egy kifejtéssel a videó alatt, melyet átemelek nektek, mert elég sok fényt vet (legalábbis nekem vetett) a felmerülő kérdésekre. A következő okfejtésért Neunnight felhasználót illeti a dícséret.

A behatoló egységek feladata a második gömb elfogása volt. Második, mert már egy volt a saját hajójukon, melyet egy erős psyker inkvizítor (ami már önmagában riktaság, mert az Inkvizíció nem igen kedveli a psykereket) őrzött. A 2. gömb a menekülők hajóján megpróbálta ellökni a felé közelítő Space Marine-okat, de ez nem igen jött össze neki (korrupcióra utaló jel nincs, noha lehet hallani hangokat a semiben, de ezt kizárják), szóval a gömb ebben a formályában valymi kevésre képes. A szobában látható egy befejezetlen arany szobor, mely feltételezhetően a gömbnek készülő test. A jelenetben, mikor a psyker kapcsolódik a Gömbök tudatához, a következő párbeszéd hallható (Gömb 1 az Astartes anyahajón lévő, Gömb 2 meg az elfogott hajón lévő)
Gömb 1: Ki van ott?
Gömb 2: Testvér, elbuktam.
Gömb 1: Mindannyian elbuktunk, térj visza, törd fel a pecséted.
Gömb 2: Nem élnénk túl.
Gömb 1: Vidd az Alfát (az osztag kapitányára célozva ezzel).
Ezt követően az Inkvizítor azonnal értesíti a chaptermastert, hogy vonja ki az embereit, majd mélyebbre merülne, de az elméje megtörik (ami egy inkvizítornál, főleg egy psyker inkvizítornál nem kevés erőbfeketetést igényel. A psykerünk, valószínűleg egyedül elpicsázná a 4 epizódban látott másik kettőt, így a Gömbök valószínűleg sokkal, de sokkalta erősebbek). Halála előtti pillanatokban bevillan neki néhány lehetséges jövőkép, majd kap féltárnyi olmot a fejébe (ami, mellékesen megjegyezném, kegyes halál volt). Mindeközben a másik osztagot a másik Gömb nemes egyszerűséggel elnyeli, és a warpon keresztül valahová elviszi őket. Hogy hová, az egy nagyon jó kérdés. Lehet spekulálni, lehetnek még a galaxis egy megnem nevezett pontján, valahol a warpban. A zárólátkép alapján valahoolVégezetül: ki és mi a Gömb? Nos erre 3 válaszlehetőség van.

  1. Az alkotó saját lénye, mely szintén megfontolandó.
  2. Valamilyen random Xeno tárgy, mert a Warp nagyon nagy, és nem csak a káoszistenek vannak benne.
  3. A Yu'Vath, mely egy ősi, és viszonylag hamar bedarált warpimádó faj volt, melynek technológiája magas mértékben épített a warpra (vagy lőszerként, vagy meghajtásként), és hellye-közzel úgy tartották magukat fent, hogy rabszolga fajok elméjét elnyomták. Emelett képesek voltak mesterséges szellemeket készíteni és azt gépekbe zárni (ha nem lenne elég a warp eretnekség, akkor tessék itt van ez is), szóval lehet, hogy a Gömbök ilyen eredetűek.

Nektek mi a véleményetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2715587664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása