Sötét jövő

12 nap, 30 óra videóért, amiből 30 perc ha használható lesz - A kihívás

2022. szeptember 25. - Wittigen

Emlékeztek még, amikor még teljes gőzzel robogott a Disney féle SW filmek előkészülete és volt róla szó, hogy lehet, hogy majd az űrben is vesznek fel jeleneteket? Na abból semmi nem lett, de cserébe mások megcsinálták.

Szóval időről időre felröppen a hír, hogy valaki azt tervezi, hogy a filmjében az űrjelenetek igaziak lesznek, és nem a NASA Hánytató üstökösének segítségével, hanem felmennek az ISS-re és majd ott. Aztán ezekből annak rendje és módja szerint nem lesz semmi, mert egy logisztikai rémálom lenne. Nem úgy az oroszok. . A Vyzov (Kihívás a magyar címe a filmnek) stábja úgy döntött, hogy Irány az ISS, ahol ahogy a címben is olvashattátok, 3 ember, 12 napot töltött el, és 30 órányi anyagot lőttek, amiből a legvégén talán 30 percnyit, ha tudnak használni, már, ha lehet hinni a rendező Klim Shipenko szavainak. Hogy megérte e financiálisan? Nos a válasz valószínűleg egy egyértelmű "nem" lesz, de cserébe menőzni tudnak vele ÉS azzal is tudnak felxelni, hogy megelőzték az amerikaiakat akik úgyszintén akartak már az ISS-en forgatni, de a NASA kissé lassabban őröl, mint a Roszkozmosz.

A forgatás már amúgy 2021-ben véget ért, és a színész-rendező-operatőr trió pedig még az év októberében sikeresen földet értek, némi apróbb zökkenők után (véletlenül sikerült pályát módosítaniuk egy hangyányit az ISS-en). A film még nem premierelt, valamikor ez év (2022) végén fog megjelenni, bár nem sokat tudni róla, mert mindent hét lakat alatt őriznek, főleg a büdzsét. A szinopszisról ennyit lehet kideríteni: Az ISS egyik űrhajósa szívrohamot kap, és annyira gyenge, hogy nem lehet azonnal visszahozni a Földre, ezért életbe lép a "ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez" protokoll, és felküldenek egy doktor, hogy helyben tolja le az operációt. Nem, ez nem ugyan az a szitu mint az Armagedon, szívműtétre nem tanítasz meg egy űrhajóst, míg olajat fúrni talán megtudnád, bár azért kíváncsi lennék arra a logisztikai bravúrra, ami feljuttat mindent ami kell egy ilyen jellegű műtéthez. Az orvost a fenti képen is látható Julia Pereszild, a film mindösszesen 35-40 percet játszódik az ISS fedélzetén, kérdés, hogy ezt hogyan fogják a 30 percnyi anyaggal lefedni, gondolom majd VFX-el és trükkökkel megoldják. Az akkor szolgálatot teljesítő 2 orosz kozmonauta is szerepet kapott a filmben, ami szerintem aranyos, legalábbis én nagyon élveztem a Sámánban való cameózgatást.

via: spacejunkie, cbsnews

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1117933529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása