Sötét jövő

Ismét egy világvége felállás van a láthatáron

2019. január 26. - Wittigen

Nos, a szavazással igen csak nagy fába vágtam a fejszémet, mert ugyan elolvasott könyvem van, de emlékszik már rá a fene... De megteszek minden tőlem telhetőt, amint befejezek egy könyvet hozok cikket, de addig is ki kell töltsem valamivel az "űrt". Szóval engedjétek meg, hogy egy küszöbön álló, elég rosszul is elsülhető eseményről írjak, mely a közeljövőben esedékes, bár pontos dátum nincs. Felhívnám a figyelmet, hogy a cikk nem riadalomkeltés céljával íródott. 
A sarkpontok váltakozásának 200000 - 300000 évente kellene végbemennie, de a legutolsó teljes váltás 780000 éve volt, egy sikertelen pedig 40000 éve.  A tudósok az műholdképek segítségével tanulmányozzák a pólusainkat, illetve annak váltakozásait, és jelenleg az északi sarokpont egy pöppet zavaros. Más kutatások mely a föld magja felé irányulnak, pontosabban a mag azon része felé, ahol maga a mező generálódik forró vas és nikkel gyengíti ezt a folyamatot. A déli féltekén a nikkel és vas már túlnyomó többségbe került, ha ugyan ez megtörténik az északi féltekén, akkor beszélhetünk pólusváltásról. És jelenleg nem néz ki jól a szénánk, már ami a lehetséges forgatókönyveket illeti. Ugyan pontos dátum még nincs, lehet hogy még "csak" a horizonton van a buli, de az is lehet, hogy a közeljövőben esedékes a shift kezdete. És az a lehetősé is ott van, hogy minden marad a jelenlegi állapotban, de ennek adják a legkevesebb esélyt, ugyanis a magban zajló folyamatok egyre csak erősödnek.

A baloldali a normális alapeset, míg a jobb oldali a változás közbeni. És innentől indul az érdekes rész (no nem, mintha a póluscsere önmagában nem lenne érdekes), hogy mivel is fog ez járni. Viszonylag sok kellemetlen mellékhatással. Kezdve azzal, hogy az összes digitális navigációnk egy komplex algoritmusra és modellre épül, mely pedig támaszkodik a jelenlegi mágneses mezőnk ismételten komplex modelljére. Na a baloldali esetben minden tökéletes, hétköznapi, de a jobboldali már mutatja, hogy mire is számíthatunk.A papír alapú navigáción kívül gyakorlatilag mindennek reszelnek (szerencsére a papíralapú és a csillag alapú térképek maradnak, így megoldható a tájékozódás, de felettébb nehézzé fog minden válni). Továbbá a minket a napszéltől és egyéb kozmikus bajoktól védő mágnespajzsunk akár évszázadokra is meggyengülhet, nem is akárhogy, a legrosszabb forgatókönyvek szerint -90% hatásfok esésre lehet számolni, így a sugárzás is megnövekedne mely lejut a felszínre. És ennek van egy másik igen kellemetlen vonzata: a világ társadalma már nem analóg, hanem magas mértékekben digitális. Amennyiben a meggyengült időszakban gondol egyet kedvenc központi csillagunknak , a Napnak, szelesebb kedve támad, akkor minden elektronikának harangoztak idelent. Nincs net, nincs mobiltelefon, nincs telekommunikáció, nincs áramhálózat, nincs kórházi ellátás, gyakorlatilag évtizedekig tartó sötétségre lennénk ítélve, ha egyáltalán helyre tudnánk hozni a károkat, és meg tudnánk maradni odafent. Azoknak, akiknek a feladata lenne ezeket is számításba venni, nem igen törődnek az elektronikus pulzusunkkal, az egyetlen eddig feltételezhetően is működő megoldás a műholdak/csapás előtt álló elektronikus dolgok ideiglenes lekapcsolása lenne, de az űr "időjárás" nyomon követése koránt sincs összhangban a jelenlegi szükségletekkel.

De egy kis bíztatás: a dolog még koránt sem kőbevésett, és szerintem nekünk még nincs miért aggódni. Maxium a következő generációra látok esélyt egyáltalán arra, hogy konkretizálódjon egy dátum, és már most tudjuk, szóval addigra talán felkészülünk. Addig is a következő javaslatokkal tudunk szolgálni: 

Költözz Atlas rakéta silóbavagy ha nem vagy annyira kitömve, bérelj egy betonbunkert, tanulmányozd irányadó szórólapjainkat, azon belül is a 8. részt, illetve még ezt a térképet sem ártott volna megmenteni.

via.: undark, futurism

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7814589522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása