Sötét jövő

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 4. rész

2019. június 21. - Wittigen

Az előző rész februárban került posztolásra, azóta elfutott 5 hónap. Úgyhogy itt az ideje egy kis múlt idézésnak, mert történt egysmás. Az előzőeket megtalálod a múltidéző kategória alatt. 

Star Wars Republic Commando remaster

Az RC egy nagyon szeretett, de nem mai csirke játék, melynek volt egy tervbevett folytatása, amit azonban soha nem láthatunk (pont mint a Maul játékot vagy a nagyjából kész 1313-at). Pont emiatt volt bomba hatása a Blackout Gaming twitterére kikerült képeknek, amik egy folyamatban lévő remasterről adtak a rajongóknak híreket. Gondoltam ma rájuk nézek, hogy mi a fene van velük, és meglepődve konstatáltam, hogy a twitterjük és a weboldaluk törölve lett. Két eset lehetséges: a Disney/EA húzott rajtuk egy Order 66-et (aka "cease and desist") vaaaagy szorult beléjük egy kis ész, ami általában az ilyen fan projekteknél nem gyakori. Egy reddit beszélgetésre alapozva (mondjuk ezt azért nem veszem biztosítéknak) úgy tűnik a fejlesztőknek volt eszük, és levakarták magukat a netről, és titokban dolgoznak tovább a játékon. Szóval mást nem tehetünk, csak várhatunk.

Rakéta a légkör határáról indítva

A Stratolaunch körül elég cifra a helyzet. Röviden összefoglalva: egyszer repült, de többet nem igen fog. Az alapító Paul Allen 65 éves korában elhunyt, és jelenleg a testvére Jody Allen irányítja a Vulcan Inc-n keresztül. Először 71-ről 21-re csökkent a munkatársak száma, és most azon gondolkoznak, hogy megszabadulnak a cég minden ingóságától és szellemi tulajdonától, mindezt annak a fényében, hogy az alapító halála után a kishatótávú rakétaépítő részlegüket leszerelték, arra hivatkozva, hogy a rekorder repülőgépük "fejlesztésére" összpontosítanak (ami az első tesztrepülése óta ki sem tette a futóműveit a Mojave sivatagban lévő hangárjából). Szóval nagyon úgy tűnik, hogy a Stratolaunch többé már soha nem fogja elérni a sztratoszférát.

HAL9000 egység

Ki ne emlékezne a megbolondult MI-re a 2001 Űrodüsszeiából. Jó hír, hogy a gyártó cég háza táján minden okésnak tűnik, és 2019 őszére ígérik a kész terméket, de már vethetünk rá egy pillantást videókon keresztül is. Az előrendelés már nyitva, most ugyan annyiért a tiéd lehet, mint az Apple új fancy monitor tartója (999$ azaz 287935 Ft + szállítás) ebbe beletartozik HAL egység mint vezeték nélküli hangszóró egység, ahhoz egy tartó, egy 10 colos tabletes kijelző, melyhez tudod csatlakoztatni mágnesekkel HAL-t, és még csak Dr. Chandra segítsége sem kell. Azonban, ha nem kell a teljes szett, akkor meg tudod rendelni csak HAL-t, mint bleutooth hangszórót (amúgy ez a funkcionalitás része a teljes pakknak) ami mindösszesen 500$-ért azaz 143967 forintért + szállítási költségért már a tiéd lehet.

Modern gladiátor harcok

A Lorica páncélt elkészítő Chiron cég köszöni szépen el van, mint hal a vízben.  Megcsinálták a páncél 2. változatát, aztán az eredetileg játékra tervezett szenzor rendszerek iránt el kezdett érdeklődni az ausztrál hadsereg és rendfenntartás, szóval valószínűleg degeszre kereshetik magukat bár a modern gladiátor harcokat nem igen látom elharapódzni, még azt az egyet is, amit én belinkeltem a másik cikk alatt is töröltették a netről (hehe, nekem megvan az offline másolat).

NASA EM meghajtó

Szinte havonta van egy új "eget rengető" hajtóműterv, lásd a Vasmir rendszert vagy a Sabre ramjet/rakéta hajtómű híbridet. Aztán ezek vagy nem hagyják el a tervező asztalt, vagy ha igen, akkor szép csöndben eltűnnek. Persze anno úgy harangozták be, hogy üzemanyag nélküli meghajtás, de felvilágosítanék mindenkit, hogy nincs olyan, hogy ingyen energia. Nos, az EM Meghajtó, vagy ahogy mindenki nevezi, a "Lehetetlen hajtómű" tényleg lehetetlen, s egy grammnyi tolóerőt sem képes kifejteni. A drézdai egyetemen, ahol német tudósok birizgálták az hajtóművet megállapították, hogy, amit a NASA tudósok detektáltak, az valószínűsíthető, hogy a hajtómű harangjának és a föld mágneses mezejének interakciója volt, más néven mérési hiba. Azonban a történetnek nincs vége, elméletileg megpróbálják kivédeni a Föld mágneses erejét ún mu fémeből készült pajzzsal, hogy teljesen kizárhassanak minden zavaró tényezőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1714591702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása