Sötét jövő

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 1. rész

2018. szeptember 03. - Wittigen

Az elmúlt évek alatt töménytelen mennyiségű fan kezdeményezést, gyerekcipőben járó tudományos projektet és filmes kezdeményezést osztottunk meg veletek, olvasókkal. Aztán megosztás óta nem is igen néztem rá én sem. Gondoltam, ideje egy felemlegetős bejegyzést írni, és utánajárni, mi lett mondjuk, a VetiGéllel vagy az X-Stattal, ami ugye tudjuk, hogy FDA engedélyeztetés előtt állt. 

!A cím mindig az eredeti bejegyzésre visz!

Leviathan

Egy párperces kisfilmről beszélünk, akkor felmerült, hogy film lesz belőle, olyan húzónevekkel, mint Neil Blomkamp, Jim Uhls. Azóta meg teljesen eltűnt a radarról. Semmi. Nyesta, nada. A legutolsó hír, hogy a jogok a 20th Foxnál vannak. De most, hogy a köszöbön áll a Fox-Disney összeolvadás, minden csak annyira biztos, mint a 1313 SW játék egykori jövője. A képen a készítő, Ruairí Robinson által twitterre posztolt "bálna" szobor látható.

VetiGél

A 17 éves srác vérzéselállító zseléje piacra került, de egyenlőre nem az emberek alkalmazásra, hanem sokkal inkább az állatorvosi téren hódít, vényköteles vérzéselállító eszközként. Egyenlőre a forgalmazó cég, a Cresilon csakis Amerikai állatorvosoktól vesz fel rendelést. Ezzel párhuzamosan folyik az FDA vizsgálat, emberi használatra. Azt a változatot Traumagel-nek fogják majd hívni. Forgalmazó és gyártó honlapja: Cersilon

Kung Fury

A zseniális zsaru-sci-fi-komédia-80 évek egyveleg kisfilmje, ugyan anno nem szedte össze a teljes filmé váláshoz szükséges összeget, de azóta egyre több apróság szivárog a Laser Unicorn stúdiótól. Az első csepp a tengerben ez a kép volt, a "Jövő most íródik." üzenettel
A második hírbomba a Hollywoodreporter oldalán jelent meg, miszerint mindenki szeretett Terminátora, Arnold Schwarzenegger csatlakozik a Kung Fury II stábjához, Michael Fassbender és természetesen David Hasselhoff mellett. Továbbá az Seth Grahame-Smith és David Katzenberg fogja rendezni David sandberg mellett a folytatást, akik a 2017-es Az rebootot is jegyzik.
A 3. bombát pedig csak az láthatta, aki megrendelte a limitált példányszámú bakelit albumot, mely egyik oldalán a Kung Fury II nyitójelenetének szinopszisa volt olvasható.


Bónusz vérfarkasok, ésatöbbi:

A fej átültetés

2015 szenzáció híre volt az olasz orvos és az orosz páciens híre, miszerint a közeljövőben fejtranszplantációt próbálnak meg. Nos nem lepek meg vele talán senkit, ha azt mondom, hogy nem történt meg Valerij Szpirodonov műtétje. Ugyan bővült egy kínai orvossal, Xiaoping Rennel, illetve elméééletileg már kísérleteztek holttesteken illetve élő állatokon, nincs konkrét dátuma a transzplantációnak, és úgy érzem nem is lesz. Ugyanis a doki híres a szenzáció hajhászatáról. 

XSTAT

A VetiGél nagy kisegítője (nem vetélytársa) pár évvel később kezdődött a fejlesztése, és amikor írtam róla, akkor az FDA engedélyeztetési lépcsőjének utoldsó fokán állt. Azóta az eredetin kívül (ami a XSTAT 30 kódnevet viseli) kifejlesztettek egy kisebbet, a 12-est, melyet olyan helyekre szánnak, melyeket nehezen érhetnének el a nagy tubussal. Ééééés ő mostmár teljesen engedélyezett medikai eszköz, katonai felhasználáson kívül is. Illetve megszerezték az európai forgalmazáshoz szükséges CE képesítést is. Balra a 12-es és 30-as XSTAT.

Lord Inquisitor - WH40k film

Na, őt nem kell bemutatni senkinek, hatalmas, több éven keresztül átívelő munka kulminációja volt ez a 20 perces prológus. Sajnosazonban nem lesz előre láthatóan belőle semmi. Najó, nem teljesen így van. A facebook oldalukon december 27-én és február 4-én kikerült posztok alapján a csapat egy rendes filmet szeretne ebből csinálni, de ahhoz idő és pénz kel, amihez meg még több idő és a GW (GamesWorkshop) áldása kell. A készítő addig is saját stúdiót alapított, és parkolópáylára tette a Lord Inkvizítort. Addig is, míg a GW kerekei megőrlik a dolgot, saját projectbe kezdtek,  Origin Zero címen.

 

Reaktiváció - Half Life Opposing force kisfilmek

Az információk a két epizódos SFM kisfilm jövőjéről, melynek Adrian Shepard áll a középpontjában, és amúgy minden tekintetben pöpec rövidek, elég fukarul vannak mérve.A következőket tudtam kiderítnei: a készítő (Stealth Entertainment) rendes sorozattá akarná bővíteni, és legutoljára a forgató könyvön dolgozott illetve lehetséges szinkronszínészeket keresett, mivel felmerült, hogy Adrien ugyan keveset, de kapna dialógust, de ígéretet kaptunk arra is, hogy főleg narációhoz lesz, illetve más karakterek fognak beszélni, és Adrien megmarad néma főhősnek.

Egyenlőre ennyit az első részbe, szerintem még pont ki tudok hozni egy második múltidézős posztot. Ha van nektek olyan cikketek, amit nálunk olvastatok, és szeretnétek lezárást rá (amennyiben akkor még folyamtban volt), csak írjatok ránk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5414098619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása