Sötét jövő

Katia Sae, az Eve Online világjárója

2022. február 21. - Wittigen

Eve Online, a világ leghatalmasabb és talán legkomplexebb online többjátékos világa, mely híres az intrikáiról és űrcsatáiról. De csak úgy mint a Távoli Világok tudományos expedíció  az Elite Dangerous játékban, úgy ez EVE világa is tartalmaz nem erőszakos, de hatalmas teljesítményeket.  Katia Sae 10 évet töltött azzal, hogy bejárja az EVE univerzumát. És túlélte.

Katia Sae utazása 2009-ben kezdődött és 2019-ben fejeződött be. Utazása során több mint 7805 csillagrendszert látogatott meg. Nagy kunszt mondhatnád, mi ebben a kihívás? Jobbklikk a térkapuar és már úton is vagy. Nos igen, ez a highsec zónában lehetséges is, amit AI frakciók őriznek, és többnyire biztonságosak. De 2604 csillagrendszer kívül esik ezen a zónán, és a játék senkiföldjén található, melyet nem őriznek, és nem csatlakoznak New Eden kapu rendszerére. Ide útvonalakat csak úgy találhatsz, hogy szondákat lövöldözöl ki és reménykedsz benne, hogy találsz egy csatlakozási pontot, amiből minden naprendszerben van, ám azt nem lehet megmondani, hogy hová visznek ezek a féregjáratok (azon kívül, hogy a nullsec zóna 2604 naprendszerének egyikébe). És visszajutni is csak úgy lehet, hogy találsz egy random járatot, melyel visszajuthatsz a highsec zónába. Katia az utolsó 600 rendszerig az egész utat teljesen egyedül csinálta meg, miközben zsonglőrködött az üzemanyag beszerzéssel, és az ahhoz szükséges pénz összeszedésével. Dde az utolsó 600 rendszerhez már kellett a segítség. Világutazónk tagja volt (vagy még ma is az, nem tudom, erre nem találtam infót hogy játszik e még (akár más karakterrel), de ha igen, akkor az azt jelenti, hogy 19 éve tolja az ipart) a Signal Carter klánnak, mely hasonló az Elite Fuel Rats és Hull Seal formációjához (és a helyzet vicces, ugyani a SC és a FR ugyan abban az évben, 2015-ben alapult egymástól teljesen függetlenül, de nagyjából ugyan azzal a céllal. A Hull Seal a Távoli világok alat alapult), akik játékos mentéssel foglalkoznak. Nemes célkitűzés egy igen erőszakos PVP játékban. Szóval Katia e klán segítségével térképezte fel az utolsó 600 hiányzó naprendszer belépési pontját és most kapaszkodj meg, a klán saját onboard Allsion-nak hívott navigációs AI asszisztensével (tényleg programoztak maguknak egy segéd progit). Mindezt a legnagyobb titokban, mert mindenhol előfordulhatnak kémek, még egy ilyen békés szervezetben is, de végülis sikerült sikerült meglátogatni az összes meglátogatható rendszert, mindezt úgy, hogy egyetlen hajót sem vesztett el, és számtalanszor sikerült ellenségek elől meglépni. Teljesítményét a CCP egész szép módon honorálta, többek között egy hatalmas emlékművel, mely meglátogatható játékon belül, valamint egy meghívóval a CCP saját világon belüli HQ rendszerébe, ahol a játék készítői tüzijátékkal várták a világjárót. Ja és még saját ingame híradó klippet is kapott a teljesítménye.

Íme az emlékmű:

Híradó "kivágás" 1:36-tól.

Emellett Katia készített egy utazási naplót melyet itt találtok meg. Ami magát a karaktert illeti, lehetséges, hogy űrbe már soha nem lép, mert nyugdíjba vonult. Az ok egész érdekes: ezzel az achievmenttel egy hatalmas célkeresztet festett a karakter homlokára ami ebben a játékban nem szerencsés. Ezzel a teljesítménnyel valószínűleg felhívta magára bizonyos elemek figyelmét, ezek közül egyik a játék hullarablói. Ugyanis ha meghalsz a játékban egy menekülő hajóba kerülsz, de ha azt kilövik, akkor a hullád kilökődik az űrbe, és vannak akik ezeket a hullákat gyűjtik. Morbid, de az EVE-ben ez is lehetséges. És 10 év után ez méltatlan befejezés lenne. Akit érdekel Katia utazása, itt egy szép összefoglaló, magától a legendás pilótától.

Via.: Polygon

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5316762482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása