Sötét jövő

A Mélységi Tároló Project

2015. október 10. - Wittigen

2013-ban egy furcsa projekt kiteljesedésének lehettünk tanú, mely az emberiség jövőjét szándékozik szolgálni. (Már, ha élünk addig, hogy felemlegessük a projektet.)  

 

 

 

 

Történetünk egy dán művésszel, Kristian von Hornsleth-tel és az ő 8x8x8 méteres csillagalakú, absztrakt szobrával kezdődik, és a Mariana árokkal ér véget. Közben pedig 5000 ember vérével és szöveteivel is bővül. Huhh, ez így egy kicsit erős volt. Ne aggódjon senki, nem kannibalizmusról lesz szó.

De mi az érdekes abban, hogy valaki acél csillagokat dobál a vízbe? És főleg ekkorákat?

Nos, nem a külselye a lényeg, hanem sokkal inkább a belcsíny. Hornsleth célja, hogy jelenlegi genetikai lenyomatunkat megőrizze az utókor számára, hogy az később összehasonlítható legyen. 2009-ben 900, a lebocsátás dátumakor pedig 5000 minta (vér és szövet egyaránt) állt rendelkezésre, ami nem is olyan rossz, egy nem éppen kedvelt művésztől. Természetesen a felhozatal dátuma a sötét jövőbe vész, az meg aztán pláne érdekes kérdés, hogy eljutunk-e addig, hogy érdemes legyen az összehasonlítás, mivel ha mindent úgy folytatunk, mint eddig akkor lehet hogy ez lesz az emberiség emlékköve arra a napra amikor már nem leszünk itt.

via: HDSP

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr317694096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása