Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Voszkhod Hanknek, itt Andrej, veszed az adást?

2020. augusztus 08. - Wittigen

A hidegháború közepén vagyunk, Hank magányosan éli életét a vadon közepén (tán egy picit el is van veszve). Egyik nap egy halom roncsot talál az erdőben, egyes alkatrészeket pedig ciril betűs felirat díszít. Hank estéit főként rádiózással tölti, ám egy nap tönkrevágja sajátját, és a rádiónak látszó szovjet valami alaktrészeivel megjavítja a saját rádióját véletlenül befogja a föld körül keringő szovjet kozmonauta Andrej jeleit, aki a Voszkhod-3-on hajó törve kering a föld körül.

Gyönyörű képi világ, egyes amatőr rádiósok pedig méltatták a korhű felszerelés helyes használatát, és használatát. Személy szerinte én szeretem a kevés helyszínen játszódó, de hatalmas odafigyelést kapó kisfilmeket, talán jobban is, mint nagyratörő, de orrabukó társaikat, melyből ezer és egyet lehet találni a különböző videós platformokon. A történet egyszerű, a karakterek és az érzelmek viszik el a hátán a filmet. Az utolsó momentumok pedig akarva-akaratlanul is egy követ dobnak a vállaidra. Igazi ritkaság és csemege is egyben sci-fi kisfilmek terén.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7916101774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása