Sötét jövő

Hogyan újíts fel egy Tiatan II komplexumot?

2021. november 11. - Wittigen

Két megoldásról írtunk világ vége esetén: Vivos X-Point felszíni bunkerei, melyet ugyan csak bérbe adnak (100 évre) de egész kedvező árfekvésben, vagy volt még a sokkal meredekebb Atlas F rakéta siló luxus apartman komplexum, eléggé luxus árakkal. Azonban mit szólnál hozzá ha azt mondanám, hogy kis utánajárással, és némi pénzmaggal, neked is lehet saját világvége bunkered?

Amerikának 54 Titan II Nuclear Missile Silója volt, melyek leépítésre kerültek majd többségiben be is temették őket egy elég hosszadalmas és macrás lekapcsolási folyamat keretében, vagy néha nem. Aztán vagy néha elfelejtkeznek ezeknek a lokációjáról, vagy kalapács alá kerülnek. A lényeg az, hogy ha jókor vagy jó helyen akkor hozzá lehet jutni egy teljes komplexumhoz. És ha van elég időd, és felszerelésed, akkor nem azt mondom, hogy potom összegért, de jóval kevesebb pénz befektetéssel lehet egy saját közvetlen nukleáris csapás és nagy kategóriájú hurrikán ellen védő bunkered, és nem is kell milliárd forintos összegeket kifizetned. Mondjuk azért olcsó sem lesz, de még mindig olcsóbb mint a többi lehetőség, és jóval nagyobb élettered is lesz.

A fenti képen egy teljes Titán rakéta komplexumot láthattok. A Jobb oldalon látható silórendszerhez hasonló objektumból alakította ki luxus apartman-bunkereit, azonban ezt kiépíteni, macerás és drága, nem beszélve arról, hogy felesleges. Azonban, ha csak magadnak és a családodnak szeretnéd, a Minutemen a baloldalon egy teljes földalatti komplexummal is rendelkezik, mely pont a kisember féle felújításra van szabva. Azonban felmerül a kérdés, hogy hogyan kezdenél neki egy ilyen projektnek? Nos a Youtube mindenre tartalmaz választ (amúgy szerintem nincs ilyen téma, anno kerestem, hogy hogyan lehet házilag Geiger–Müller-számlálót csinálni, és még arra is van útmutató, hogy hogyan kell magát a csövet megcsinálni, argonnal és egyszerű öngyújtó gázzal), úgyhogy íme egy napló sorozat, mely részletesen bemutatja, hogy mennyi munkádba kerül, hogy neked is legyen egy saját világvége bunkered.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4416731256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása