Sötét jövő

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 8. rész

2023. január 26. - Wittigen

Az oldalarchiválás miatt minden cikket megnyitottam, és összefutottam egy két olyannal, amikre ideje visszapillantanuk, mert rég foglalkoztunk velük. Huszárok, hajó projekt, Dredd bíró, Waterworld, Vesmir és áramot vezető tetkók. Vessük magunkat bele a forgatagba.

Utolsó előttiből Utolsó huszár

Ez a sztori egy olyan ajándék, meg minden alkalommal meglepetéseket tartogat. Az egész történetet, kronológiai sorrendben elolvashatjátok a "huszár" szóra kattintva, ha érdekel, ha nem akkor TL;DR: szépen kezdődött, csúful végződött. Miután az utolsó cikkünk júli 25-én debütált arról, hogy úgy tűnik végleg lehúzták a rolót, egy napra rá, július 26-án hosszas hallgatás után megtörték a csendet a facebook oldalukon, és hírt adtak magukról, no nem azért mert a lelkiismeretük fájlalta volna, hanem hogy eloszlassák a kételyeket és mende-mondákat. Főleg azért sem gondolom, hogy a lelkiismeret hajtotta volna Bánkot, mert azért egy utolsó levélváltás még belerfért bő fél évvel az után, hogy megpróbáltam szépen felvenni velük a kapcsolatot. Az tökéletes képet fest arról, hogy  készítők még mindig nem tartják magukat hibásnak, sem felelőségre vonhatóknak, mert így hozta az élet és ez van. Ami azt illeti azóta is türelmesen várok az utolsó ajándék csomagra, amit ígérgettek, hogy nagy lesz, meg kreatív (Scamhuszárok cikkben mellékelt április 3-ai patreon poszt). Gondolom kitaláljátok ti is, hogy mi nem jött eddig a postán? Hát persze, hogy a hiper-mega-szuper ajándék. 9 hónap alatt nem láttam arra irányuló komoly próbálkozást, hogy beváltsák amit ígértek. Kár a projektért, mert ahogy azt a Moly értékelésünk (és amúgy minden cikkünk) is tükrözi, nekem tetszett a képregény, és azzal semmi baj, sőt bárcsak több hasonló is születne. Nekem a kommunikáció hiányával és pénz kérdés nélküli beszedésével volt gondom, no meg azzal, hogy minden felelősséget kategorikusan elutasítottak. Aztán Hungarocomixon félfüllel olyan pletyiket hallottam, hogy Bánk most éppen teljes gőzzel a Huszárok második részén dolgozik. Majd meglátjuk. De nekem van egy olyan érzésem, hogy "Az utolsó előtti huszár" címet nyugodtan átírhatjuk "Az utolsó huszár"-ra. De ne legyen igazam, sőt szeretném, hogy ne legyen igazam.

Űrhajó méretarány projekt

Még 2016-ban írtunk róla, azóta valahogy elfelejtkeztem, de talán pont a DeviantAi-os balhé miatt felmentem az oldalra és épp elém vetette az elmúlt 6 évben jócskán meghízott változatát a képnek, úgyhogy úgy látszik, hogy a projekt nem halt el, SŐT. Még egy mellék ágat is teremtett, mely különféle űrbűzisok összehasonlítása ugyan ezzel a metódussal. Szóval íme a 22. verzió a hajós képből. Már akkorára hízott a kép, hogy nem tudom áttölteni imgurra, úgyhogy a link elsősorban a készítő deviantartjára visz. És íme a mellék ág is: 

Természetesen ha eltűnne, akkor mind kettőt megtaláljátok a MEGA repónkban: hajók | űrállomások.

Dredd sorozat

A 2012-es Karl Urban féle Dredd film folytatásának konkréttá válása miatt eszembe jutott a Megacity One, ami kicsit már sokat szívott. Foglalkoztunk is vele két múltidézőben is: a másodikban és az ötödikben. Az ötödik múltidézőt 2017-ben írtam, akkor azt mondták a készítők, hogy 2019-ben el akarnak kezdeni forgatni, csak aztán akkor elég csúnyán beleköhögtek a terveikbe, és szerintem azóta is állnak, mert azóta se egy új conceptet annyit se osztottak meg sehol. Elenben ott van Dredd 2 bejelentés Karl Urbannal a jelmezben, szóval, ha az üt, akkor lehet, hogy a sorozatot is gyorsan sínre teszik. De egyenlőre nincs semmi infó.

Waterworld sorozat

Semmi infó, még annyi sem, mint a Mega City One-nal kapcsolatban. Viszont megtudtam, hogy van egy képregény, amely folytatja a sztorit, úgyhogy arról még biztosan írni fogok. 

Vesmir plazma hajtómű

2018-ban írtunk erről a forradalminak beharangozott modulált plazma hajtóműről, mely full kapacitásán 6 hétre rövidítené a Mars-Föld távot. Azóta eltelt majd 4 év, vajon mi van vele? Nos tavaly nyáron mérföld követ értek el. És jó hír, ellentétben a mágikus EM Drive-val, ez működik is.

Ahogy most áll az elektromos hajtóművek tudása, bármi 50 kW és afelett nagy teljesítményűnek minősül. Nos 2021. június 30-án több sikeres teszt után 28 órán keresztül 82,5 kW-os teljesítménnyel működtették a képen látható teszt hajtóművet, legalábbis ez áll az AdAstra vonatkozó cikkjében. Mondjuk jelentsen ez bármit, mert nem találtam arra vonatkozó infót, hogy ez a 82,5 kW (2021 későbbi felében elért 88 kW-os teljesítmény) valójában mennyi tolóerőt jelent, még a friss tudományos papírban sem. Az interneten meg mindenhol a teoretikus maximális limitet számszerűsítik, ami nem más, mint egy teória.

Áramot vezető tetkók

Archiválás közben ő volt az egyik, akinél pótolnom kellett tartalmat, és ha jól emlékszem azért, mert a kapcsolódó fiókot törölték, és ezért tűnt el a Youtuberól a videó. A bibi az az, hogy a cég maga töltötte fel a cuccost, így megrándult a szemöldököm, hogy na most akkor mi van. Nos az internet tisztára lett vakarva, csak kamu cikkek mardtak, amik nagyjából egy időben készültek, mint a miénk, csak újra lettek dátumozva. A cég úgy tűnik, hogy valamikor 2016/2017-ben (tehát két évvel mielőtt még mi írtunk róluk) beleolvadt a Fjord nevű szerveződésbe, legalábbis erre utal egy 2016-os novemberi kezdőlap maradványuk. További áskálodásoknak hála rábukkantam erre a maradványra, mely pontosabb képet ad az összeolvadásról. Szóval a Chaotic Moont valójában az Accenture nevű cég vette meg, és olvasztotta be a Chaotic Moon-t a Fjord nevű kezdeményezésébe. A probléma az, hogy a Fjord oldala (https://www.fjordnet.com/offices/austin/), amire a CM egykori át volt irányítva sem létezik már és egyből az Accenture oldalára irányít tovább. Az Accenture oldalán pedig nyoma sincs a tetoválásra utaló nyomoknak. Szóval biztos tippnek tűnik, hogy eltűnt a süllyesztőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3417998396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása